Actualitate

Valeriu Pasat: „Părintele corupţiei moldoveneşti este Petru Lucinschi”

Declaraţiile au fost făcute în timpul unei prelegeri la Universitatea Alecu Ruso din Bălţi – că fostul şef al statului ar fi pus bazele sistemului defectuos care ameninţă Republica Moldova.

Potrivit lui Valeriu Pasat, după 1991 au apărut două categorii de oameni, unii care muncesc şi alţii care sunt şmecheri. „Gașca băieţilor şmecheri, băieţilor deştepţi, care au fost aduşi pe timpul lui Petru Lucinschi şi puşi în funcţie. Unul dintre ei este cel care este astăzi în detenție – Vladimir Filat. Adus şi pus la privatizare, iar rezultatul îl vedem astăzi”, a menționat Valeriu Pasat.

Contactat de Moldova 1, fostul preşedinte, Petru Lucinschi, a declarat că nu ar avea legătură cu fraudele din sistemul bancar, iar acuzaţiile care i se aduc de către Valeriu Pasat sunt nefondate. „Eu am plecat acum 15 ani de la Președinție și a trecut foarte mult timp. Evenimentele acestea au avut loc acum 2 – 5 ani de zile. Cum puteam să clădesc aşa ceva când am fost un preşedinte cu anumite prerogative cunoscute în ţara noastră. Ştiu caracterul lui Valeriu Pasat când se supără pe toată lumea. El nu trebuie să vorbească la general. Asta nu este un lucru argumentat, ci o aberaţie”, a afirmat Petru Lucinschi.
 
Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *