Frumusețe

Tratamentul cu keratină – ce mai nouă metodă pentru părul drept. Ce spune medicul

Pentru a satisface cele mai exigenţe cerinţe, saloanele oferă o gama variată de servicii: de la decolorarea şi vopsirea părului părului, la îndreptare sau permanent.

Cu toate acestea, factorii externi (vânt, soare, ninsoare), uscarea şi coafarea părului cu aer fierbinte, duc, în timp, la degradarea şi ruperea firului de par.

Afectat în profunzime, părul devine uscat, tern, lipsit de strălucire şi greu de aranjat.

Odată ajunşi în această situaţie, ce putem face pentru a regenera părul degradat?
Pe piaţă sunt disponibile o multitudine de creme, şampoane, loţiuni, însă majoritatea acestora sunt eficiente doar în cazul unui par care nu este afectat în profunzime.

Dacă părul este foarte fragil şi lipsit de elasticitate, este timpul pentru un tratament cu keratină, una dintre cele mai bune terapii pentru regenerarea intensivă a firului de par.

Ce este keratină?

Keratină este o proteină specială, component major al pielii, unghiilor şi părului. Amono-acizii care contribuie la formarea keratinei au o serie de proprietăţi unice şi, în funcţie de nivelul acestora, keratină poate fi flexibilă şi tare – în cazul unghiilor, sau moale – în cazul pielii.

Keratină este un component special care ajută la formarea părului. Când părul este coafat în exces şi supus factorilor externi (soare, vânt, etc), keratină îşi pierde calitatea originală, rezultând astfel un par lipsit de elasticitate şi greu de aranjat.
Cercetătorii au descoperit însă o soluţie pentru această situaţie: keratină este extrasă din alte surse naturale şi introdusă în suplimente speciale sau tratamente pentru par. Aplicată direct pe par sau administrată sub formă de supliment, keratină pătrunde în profunzime, reparând structura firului de par.
După finalizarea unui tratament cu keratină, părul devine moale, strălucitor şi bogat.

Keratină mai este cunoscută şi pentru efectele sale asupra îndreptării părului creţ.
Majoritatea produselor de calitate pentru îndreptarea părului au la baza keratină. Această ajută la umplerea lacunelor din cutinculele de par fisurate, uscate sau degradate.
Rezultatele tratamentelor profesionale de întindere a părului pe baza de keratină durează de la 2 la 2 luni jumătate.

– Creşte volumul şi strălucirea părului.
– Întăreşte firul de par.
– Protejează împotriva căderii părului.

sursa: sfatulmedicului.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *