Cultură

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va efectua un nou turneu în România

Potrivit directorului instituţiei, Petru Hadârcă, Artist al Poporului, în cursul acestui turneu spectatorii din România vor avea ocazia să vizioneze două dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul curent al teatrului – „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian”, după Eduardo de Filippo, regie Alexandru Vasilache şi „Casa de pe graniţă” după Slawomir Mrozek, regie Agnieszka Korytkowska-Mazur.

Potrivit sursei citate, la Bucureşti, în Sala Studio a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” va fi jucat, pe 20 ianuarie, spectacolul „Casa de pe graniţă”, iar pe 21 ianuarie – „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian.

La Iaşi, pe 23 ianuarie, în Sala Mare a Teatrului National ”Vasile Alecsandri”, Naţionalul chişinăuian va prezenta „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian”, iar pe 24 ianuarie – „Casa de pe graniţă”.

În cadrul acestui amplu schimb cultural între Teatrele Naţionale – „Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, ”Vasile Alecsandri” din Iaşi şi „Mihai Eminescu" din Chişinău, în baza Contractului de parteneriat semnat între instituţii, teatrul din Bucureşti va susţine la Chişinău, în perioada 22-24 martie curent, patru reprezentaţii ale următoarelor spectacole – „Butoiul cu pulbere " de Dejan Dukovski, regie Felix Alexa şi „Douăzeci de ani în Siberia " după Anița Nandriș-Cudla, regie Sorin Misirianțu.

La rîndul său, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iaşi va susţine în capitala R. Moldova cîteva reprezentaţii, la 26 şi 27 martie, cu spectacolul „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete, precum și un spectacol-surpriză.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între teatrele respective din R. Moldova și România. În cadrul acestui proiect Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a întreprins primul său turneu în România anul trecut.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *