Cultură

Sfntul Gheorghe, cel care a invins balaurul

Crestinii ortodocsi din R. Moldova l-au praznuit ieri pe Sfantul Mucenic Gheorghe, biruitorul balaurului. Marele Mucenic s-a nascut intr-o familie de crestini in Capadocia, Asia Mijlocie, pe vremea imparatului roman Diocletian, in secolul III. La varsta majoratului, a fost inrolat in armata, iar in scurta vreme a cucerit cele mai mari cinstiri, ajungand si la gradul de comandant de osti, in garda imparatului.

Cand Diocletian a inceput prigonirea crestinilor, Sfantul Gheorghe a impartit averea saracilor, s-a infatisat la imparat si s-a declarat adept al lui Hristos. Uimit de aceasta marturisire, Diocletian a dat porunca sa fie dus in temnita si pus la chinuri, ca sa se lepede de credinta. A fost trecut prin toate incercarile muceniciei, intr-un final a fost decapitat din ordinul imparatului.

Dragostea pentru Hristos a bravului ostas a impresionat-o si pe imparateasa Alexandra, care a acceptat crestinismul. Si ea a fost pedepsita prin decapitare.

Pentru cei credinciosi, mucenicii sunt crestini alesi, luminati de Dumnezeu, pentru a duce lupta impotriva paganilor. De aceea, se spune ca in toiul prigonirilor si in clipele cand sunt pusi la incercarile cele mai sangeroase, Mantuitorul ii lumineaza cu puteri dumnezeiesti, care le ocrotesc trupul impotriva suferintelor.
(Dupa Info-Prim Neo)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *