CSI / Rusia

Putin vrea să le dea gratis oamenilor pământ în Siberia

Anunțul a fost făcut de către liderul de la Kremlin în timpul întâlnirii cu trimisul prezindențial în regiune, Iurie Trutneov.

„Ideea propriu-zisă este una corectă. Condițiile moderne din agricultură, economia modernă este un pic diferită, deci trebuie să analizăm atent toate astea, să gândim toate detaliile”, a spus Putin, citat de site-ului oficial al Kremlinului.

Potrivit lui Trutneov, autoritățile regionale doresc să se stabilească un mecanism special prin intermediul căruia vor aloca cu titlu gratuit terenuri de pământ pentru a spori afluxul de oameni în reigune. Suntem dispuși să oferim câte un hectar de pământ pentru cei care vor să îl folosească pentru agricultură, pentru a lansa o afacere, în silvicultură sau vânătoare”, a precizat reprezentantul Kremlinului în regiune.

Proprietatea totală în regiunea Siberiei este de 614 milioane de hectare de teren. Reprezentantul prezidențial a adăugat că parcelele de pământ vor fi oferite gratuit pentru o perioadă de cinci ani. Ulterior, autoritățile de la Moscova vor verifica dacă pământul este folosit cu scopul de a dezvolta economia regiunii. În caz contrar, terenul va fi retras de la proprietar.

De asemenea, Trutneov a spus că autoritățile din regiune au început să lucreze asupra acestui proiect.

sursa: kremlin.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *