Eveniment

Protest la Amasada Rusiei: Eliberaţi-ne de “eliberatori”!

Iniţiativa a venit din partea organizaţiei Hyde Park, după incidentului de ieri, în urma căruia a decedat un tânăr din satul Pîrîta. Evenimentul a fost anunţat de către membrii Asociaţiei Hyde Park pe reţeaua de socializare Facebook. La protest au participat circa 20 de persoane, la care s-au alăturat şi mai mulţi trecători. Tinerii au venit „înarmaţi” cu pancarde cu mesajul: "Russian army go home", "Stop intervenţiei ruse", "Eliberatori? Pacificatori? Criminali!".

Participanţii au scandat mai mai mult lozinci "Eliberaţi-ne de eliberatori", "Armata rusă acasă", "Asiguraţi-ne drepturile, luaţi-vă soldaţii acasă", "Nu avem nevoie de tancuri şi de pacificatori care provoacă conflicte".


foto: moldova.org

"O armată care stă de atâţia ani în Republica Moldova nu are cum să facă ordine, nu are cum să intervină în cazul în care civilii traversează un pod în propria ţară. De ce a fost nevoie să se tragă focuri de armă dacă cetăţenii nu erau înarmaţi? Cerem ca organele competente să clarifice circumstanţele incidentului, iar autorităţilor Republicii Moldova le cerem tranşant să ceară eliminare armatei ruseşti de pe teritoriul ţării noastre", a declarat Ghenadie Brega, unul dintre organizatorii protestului. Nelipsit de la eveniment a fost şi John Onoje, care a condamnat absenţa unei reacţiei oficiale din partea conducerii Republicii Moldova în cazul lui Vadim Pisari.

Ieri, 1 ianuarie 2012, Vadim Pisari din Pîrita, Dubăsari, a fost împușcat mortal pe podul de la Vadul lui Vodă de un militar din forțele de pacificare ale Federației Ruse. peste cîteva ore, Vadim a murit la spitalul de urgență din Chișinău.

Via moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *