Timpul Liber

O adolescentă din România a escaladat vârful Pico de Orizba

Pico de Orizaba (5.636 m) este cel mai înalt vulcan al Americii de Nord dar şi cel de-al şaselea vulcan pe care Crina îl escaladează în cadrul circuitului "Volcanic Seven Summits".

Originară din oraşul Râşnov, Crina este cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalţi vulcani de pe mapamond. La sfârşitul lui 2010, românca şi-a programat escaladarea masivului Sidley din Antarctica – ultimul din circuitul "Volcanic Seven Summits".

Ascensiunea pe Sidley ar transforma-o pe reprezentanta României în prima alpinistă din lume care încheie acest circuit de anvergură.

În luna ianuarie a acestui an, Crina Coco Popescu a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4.884m), devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat acest munte.

În cadrul aceleiaşi expediţii, Crina a reuşit ascensiunea vârfurilor Giluwe (4.368 m) din Papua Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Oceania, şi Kosciuzko (Australia), după ce, în vara anului 2009, reuşise să escaladeze vârfurile Uhuru (Tanzania, 5.895 m) şi Elbrus din Caucaz (5.642 m).

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *