Măşti faciale cu ou

publicat în Frumusețe pe 14 Februarie 2017, 06:22

Aspectul pielii este influenţat de mai mulţi factori, de la mediul înconjurător până la dietă. Tocmai de aceea este ideal să o îngrijim în fiecare zi. Are nevoie de atenţie astfel încât să îşi păstreze strălucirea. Există mai multe reţete pentru măşti faciale pe care le poţi face acasă. Ingredinetele sunt naturale. De asemenea, sunt uşor de făcut şi eficiente dacă sunt aplicate cu regularitate. Mai jos vei găsi câteva măşti faciale cu ou. Studiile au arătată că proteinele din ou dau elasticitate pielii.

Măşti faciale cu albuş de ou
Masca facială cu ou pentru o piele strălucitoare

Pentru piele normală: un gălbenuş de ou, sucul unui morcov, puţin lapte.
Pentru piele uscată: un gălbenuş de ou, 1/2 de avocado.
Pentru piele uleioasă: un gălbenuş de ou, o lingură de suc de lămâie, o lingură de miere.
Pentru piele sensibilă: un gălbenuş de ou, puţin iaurt şi, dacă doreşti, puţină miere.

Ingredientele vor fi amestecate până când se va formă o pastă. Masca se va aplică pe faţă şi după 15-20 de minute va fi îndepărtată cu apă. Aceste măşti faciale pot fi aplicate în fiecare zi.

Masca facială cu albuş de ou

Ingrediente: un albuş de ou.

Vei separă albusul de gălbenuş. Vei bate albusul până când se va formă o spumă. După aceea o vei aplică pe faţă şi o vei lasă 15 minute pentru a acţiona. Când vei simţi că piele începe să se strângă, poţi îndepărta uşor masca folosind un prosop pe care l-ai udat cu apă acalda.

Masca facială cu albuş de ou şi lămâie

Ingrediente: un albuş de ou şi sucul de la o jumătate de lămâie

Vei bate albusul până va începe să arate că o spumă. După aceea vei adaugă sucul de lămâie şi le vei amestecă. Aplică masca facială, evitând zona ochilor şi a gurii unde pielea este mai sensibilă. Las-o 30 de minute să acţioneze, după care te poţi clăti cu apă călduţă. Este ideală pentru tenul gras sau cu acnee.

Masca facială cu albuş de ou şi avocado

Ingrediente: un albuş de ou, 1/4 de avocado, 1 lingură de miere şi 1 lingură de lapte.

Înainte de toate, vei bate albusul până începe să arate că o spumă. Vei zdrobi bucăţile de avocado separat, înainte să le amesteci cu restul ingredientelor. Apoi vei amestecă toate ingredientele până vor arată că o pastă. Aplică masca pe faţă şi las-o 15 minute. Apoi clăteşte-te cu apă călduţă.