Actualitate

Kliciko cere Rusiei să nu-i acorde azil lui Ianukovici

“În acest moment se discuta intens despre faptul cum se va comportă Rusia cu Ianukovici. Nu pot decât să-l avertizez pe preşedintele rus (împotriva unei idei) de a-l primi pe Ianukovici şi de a acordă astfel azil unui dictator însetat de sânge. Ianukovici trebuie să răspundă pentru actele sale în faţă unui tribunal ucrainean”, a declarat Kliciko, citat de cotidianul german Bild.

În opinia lui Kliciko, Ianukovici, pentru care miercuri a fost emis un un mandat de arestare internaţional, s-ar putea află în Crimeea.
De asemenea, el a afirmat că nu-şi poate “imagina” o posibilă intervenţie a Rusiei în Ucraina, deoarece “niciuna dintre părţi nu doreşte o escaladare a tensiunilor”.

“Urmărim cu îngrijorare reacţiile Rusiei”, a afirmat Kliciko.

El a subliniat că “Uniunea Europeană joacă un rol foarte important” în gestionarea acestei crize şi ar fi bine că ea joace un rol de “mediator”.
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat, miercuri, verificarea pregătirii pentru lupta a trupelor din centrul şi vestul Rusiei, în apropiere de Ucraina, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Şoigu a anunţat, de asemenea, consolidarea protecţiei flotei ruse în portul din Sevastopol, situat în Crimeea, unde au loc maniefstatii pro şi contra autorităţilor centrale.

Ulterior, Washingtonul a avertizat Moscova că orice intervenţie militară în Ucraina ar fi o “eroare gravă”.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *