UE / Nato

Începând cu 3 noiembrie, toate persoanele care intră în clădirile Parlamentului European vor trebui să prezinte certificatul digital COVID

Începând cu 3 noiembrie, toate persoanele care intră în clădirile Parlamentului European vor trebui să prezinte un certificat digital COVID UE valabil, inclusiv jurnaliștii.

Certificatul EU Digital COVID dovedește că o persoană este fie complet vaccinată, fie că are imunitate după ce s-a vindecat de COVID-19, fie că poate prezenta un rezultat negativ recent al unui test PCR. Vor fi acceptate atât formatul digital, cât și cel pe suport de hârtie al certificatului EU Digital COVID sau al unui certificat echivalent recunoscut.

De asemenea, se va accepta o dovadă a unui rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 48 de ore.

Măsurile de precauție existente, cum ar fi purtarea obligatorie a unei măști medicale și verificarea temperaturii la intrări, rămân în vigoare. Măsura luată le va permite deputaților europeni să revină la reuniunile în persoană pentru activitățile parlamentare, garantând în continuare siguranța.

Decizia ia în considerare specificitatea Parlamentului European, o instituție care reunește deputați și alți actori care călătoresc în mod regulat către și dinspre diferite state membre, precum și diferențele semnificative în ceea ce privește nivelul de vaccinare în statele membre. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *