Finanţe

În 2010 au fost reabilitaţi doar 14,2 km de drum din finanţări externe

Acest lucru s-a intimplat deoarece a fost tergiversat procesul de desemnare a companiei care urma sa efectueze lucrarile de reparatie, a constatat Curtea de Conturi, care a efectuat un audit al Programului in sectorul drumurilor pentru perioada 2007-2010 

Responsabili de ratarea acestor fonduri externe se face Întreprinderea de stat "Administratia de Stat a Drumurilor", în gestiunea căreia se află implementarea proiectului de susţinere a programului în sectorul drumurilor. Auditorii Curţii de Conturi au afirmat că, în anul 2010, au fost valorificate doar 33 la suta din finanţarile externe planificate.

Banca Mondială şi BERD urmau să aloce Republicii Moldova pentru reparaţia drumurilor o tranşă de 20,3 milioane de euro. Drept urmare, în anul 2010 au fost reabilitate drumuri cu o lungime de 14,2 kilometri din cele 57,1 kilometri de şosele preconizate să fie reparate din finanţari externe.

Curtea de Conturi a mai constatat că din împrumutul aprobat de BERD în suma de 30 milioane de euro nu s-a efectuat nici o alocare, iar grantul în valoare de 12 milioane de euro acordat de către Comisia Europeana nu a fost valorificat.

Pe de alta parte, Administratia de Stat a Drumurilor declară ca fondurile ratate nu au putut fi valorificate deoarece finanţatorii au pus condiţii foarte dure de finanţare.

După Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *