Politică

Ghimpu, AUDIAT de procurori: „Fiecare să răspundă pentru ceea ce face”

După audieri, liberalul a spus că a fost invitat să depună mărturii în legătură cu o tranzacţie de bani în contul partidului din partea unui om de afaceri din Italia.

Mihai Ghimpu a spus că a fost audiat după ce în presă s-a scris că un om de afaceri italian ar fi finanţat partidul în timpul campaniei electorale din 2010 şi că donatorul ar fi câştigat ulterior, cu ajutorul Ministerului Mediului, mai multe proiecte importante.

Liderul PL spune că nu cunoaşte nimic despre o astfel de tranzacţie şi că partidul pe care îl conduce a fost finanţat legal doar de către cetăţenii Republicii Moldova. „Toate documentele prezentate Comisiei Electorale Centrale confirmă cine a finanţat partidul. Eu în partid controlez lucrurile importante, partea politică şi financiară”, a declarat liderul PL.

El a mai spus că partidul nu trebuie să sufere din cauza unor tranzacţii dubioase, în care nu este implicat. „Partidul nu a primit banii, nici nu am avut discuţii la acest subiect. Dacă a luat cineva banii în interes personal, atunci să răspundă conform legii, este Codul Penal. Fiecare să răspundă pentru ceea ce face. Eu nu am dat mandat cuiva să ia bani în numele partidului şi să şi-i pună în buzunar”, a mai specificat liberalul făcând referire la ministrul mediului, Gheorghe Şalaru.

Liderul PL a mai menţionat că, dacă se va confirma că înţelegerea financiară a avut loc, înseamnă că membrii au compromis partidul.

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *