Film

Crăciunul pe peliculă

White Christmas este un musical clasic, o adevărată comoară de piese clasice, cântate cu multă graţie şi carismă de monştrii sacri ai ecranului din acea vreme – Bing Crosby şi Danny Kaye. Este considerat unul dintre filmele cele mai populare, foarte potrivit cu tihna sărbătorilor de iarnă. Poveştile de dragoste se petrec într-un peisaj de vis. Iar vocea caldă a celebrului Bing Crosby, interpretând clasicele piese de Crăciun, şterge praful de pe acest film şi îl fac un must-see al tuturor timpurilor.

Cu You’ve Got Mail intrăm în lumea virtuală a poveştilor de dragoste de pe Internet, în care cei care fac schimb de e-mail-uri nu se cunosc şi în care oricine cu care te intersectezi pe stradă ar putea fi dragostea vieţii tale. Filmul este povestea plină de umor a doi oameni care se urăsc în realitate, dar care corespondează pe Internet, unde se înţeleg extraordinar şi ajung să se îndrăgostească. Cuplul de succes pe ecrane, Meg Ryan şi Tom Hanks strălucesc pur şi simplu în acest film.

În ajunul Crăciunului, Familia Stone se reuneşte la ea acasă. Cel mai aşteaptat este Dermot Mulroney, care îşi aduce pentru prima dată acasă prietena (Sarah Jessica Parker), având de gând să o ceară în căsătorie. Dar se iscă o serie de conflicte şi, simţind că nu are niciun suport din partea prietenului ei, nou-venita o cheamă în ajutor pe sora sa. Şi aici, surpriză! între iubit şi soră se înfiripă „dragostea la prima vedere”. Este o comedie captivantă, cu o distribuţie de zile mari şi cu umor fin din abundenţă, care te va lăsa cu un sentiment foarte plăcut şi cu zâmbetul pe buze.

While You Were Sleeping este un film relaxant şi plin de umor despre lucruri serioase – despre iluziile dragostei la prima vedere şi despre şansa iubirii adevărate, bazată pe cunoaştere şi înţelegere. Ce mai înveţi din film? Să nu îţi faci planuri pentru o lungă perioadă de timp, pentru că întotdeauna lucrurile se desfăşoară altfel. Şi să nu dormi prea mult, pentru că în timpul somnului se pot întâmpla multe… În distribuţie îi vei recunoaşte pe Sandra Bullock şi Peter Gallagher.

Four Christmases este o comedie spumoasă cu actorii Vince Vaughn şi Reese Witherspoon. Personajele lor au o relaţie modernă, nu-şi doresc copii şi petrec sărbătorile de iarnă în Fiji, minţindu-şi familiile. Dar, evident, cum putea fi ceva atât de demn de invidiat şi de ieşit din comun fără să apară probleme? Zborurile către Fiji se anulează, iar cei doi se văd nevoiţi să petreacă Crăciunul cu cele patru familii disfuncţionale de părinţi divorţaţi: tatăl lui, mama ei, mama lui, tatăl ei.

Femeile, când sunt nefericite, îşi schimbă coafura. The Holiday propune o cu totul altă abordare: schimbare de continent. Cele două protagoniste – Kate Winslet şi Cameron Diaz – fac schimb de locuinţă şi continent pe durata vacanţei de Crăciun şi astfel îşi găsesc dragostea adevărată, punând capăt problemelor din trecut.

Trebuie să mai vezi: Miracle on 34th Street, despre povestea lui Kris Kringle, bărbatul care pretinde că el e adevăratul Moş Crăciun; It’s a Wonderful Life, povestea afaceristului care îşi doreşte să se sinucidă în ajunul Crăciunului, după ce pierde o importantă sumă de bani, şi a îngerului care îi arată cum ar fi arătat viaţa celor din jurul său fără existenţa sa. Şi bineînţeles că nu există Crăciun fără seria Singur Acasă, deoarece nu putem şterge din minte povestea lui Kevin, băieţelul de opt ani uitat singur acasă de Crăciun. La o gândire mai profundă, realizăm că ceea ce Kevin trăieşte în seara de Crăciun este ceea ce orice copil şi-a dorit cel puţin o dată în viaţa lui: să rămână singur acasă. Dacă încă mai credeţi în Moş Crăciun, atunci Polar Express este filmul potrivit, mai ales dacă vreţi să retrăiţi magia sărbătorilor aşa cum o făceaţi când eraţi de o şchioapă. Un film care vrea să ne pună încă o dată într-o dilemă universală: Moş Crăciun există sau ba?

Selecţie de Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *