Actualitate

Comuniştii încearcă să fraudeze alegerile din Valea Nârnovei

„Am citit articolul despre satul de alături, Păruceni, şi pot spune că lucrurile acestea sunt veridice. În satul nostru, Valea Nârnovei, biroul electoral de circumscripţie este alcătuit numai din comunişti şi lista alegătorilor conţine foarte multe inexactităţi: sunt incluşi şi probabil vor vota şi cei decedaţi ori plecaţi peste hotare. Ştiu aceste lucruri pentru că am făcut parte din comisia de votare anul trecut. Nu vă spun cine sunt eu, pentru că îmi este frică să nu-mi facă vreun rău”, a menţionat Ana (astfel s-a prezentat doamna care ne-a sunat).

Ana a mai spus că cei din comisie fac ce vor pentru că li se plătesc bani. „Anul trecut, în iulie, când au avut loc alegeri, buletinele de vot erau ştampilate în dreptul Partidului Comuniştilor şi venea mătuşa Arghira, de exemplu, şi-i spuneau să intre în cabină, să se „uite oleacă pe pod, apoi să iasă şi să pună buletinul în urnă”. „Anul acesta li se spune că li se va da un telefon mobil pe care îl vor folosi pentru a fotografia buletinul de vot pentru a vedea unde au pus ştampila. Dacă vor vota comuniştii vor primi o sumă mare de bani”, a menţionat Ana, adăugând că doreşte să vină în sat un observator independent care să monitorizeze procesul de votare în ziua de 28 noiembrie.

„Vă rog frumos să ne ajutaţi. Pe cei din Păruceni i-aţi ajutat şi acolo lumea începe să fiarbă”, a declarat Ana.

Contactaţi de TIMPUL, reprezentanţii CEC au declarat că nu cunosc situaţia. 

Iurie Stamati, primarul comunei Ciuteşti, în a cărei componenţă intră Valea Nârnovei, a declarat că nu crede să fie adevărat ceea ce ne-a povestit Ana . „Cineva v-a informat greşit. N-am primit nicio plângere în acest sens”, a spus primarul.

Contactat de TIMPUL, preşedintele biroului electoral din Valea Nârnovei, Nicolae Ilie, a declarat că listele conţin doar o persoană decedată, „care a murit cinci zile în urmă şi în dreptul ei e scris „decedat” şi indicat numărul certificatului de deces”. „Sunt excluse asemenea situaţii. Eu de câţiva ani sunt preşedintele comisiei şi niciodată nu a fost aşa ceva”. Referitor la bătrânii care au primit buletine de vot cu ştampile puse deja, el a spus că „în sat sunt trei bătrâni şi fiecare vine la alegeri şi votează singur”. „Fac parte din Partidul Comuniştilor şi am făcut agitaţie electorală pentru acest partid, dar înainte de a fi desemnat preşedinte al comisiei”, a conchis Nicolae Ilie.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *