Opinii și Editoriale

Cerem ca Mitropolitul Vladimir sa-si ceara scuze public

Draga redactie a ziarului TIMPUL, va scriu pentru a-mi impartasi durerea care o am in suflet. Nu demult, pe drumul care leaga Ungheniul de Costuleni, s-a desfasurat un mars al clericilor de la Mitropolia Moldovei cu icoana Sfintei Maria. Sute de credinciosi au iesit sa-i intampine si sa se roage, stiind ca icoana e facatoare de minuni.

Mare mi-a fost mirarea cand, din randul clericilor, am auzit glasul ragusit al preotului Anatolie Cibric, care striga. „Nu va apropiati, voi, costulenenii sunteti de la Mitropolia Basarabiei!”. Am ramas socat. Ne-am intrebat cu totii: cum de Mitropolitul Vladimir trimite in asemenea misiuni prin sate clerici ca Anatolie Cibric? Intr-adevar, Biserica din Costuleni este subordonata Mitropoliei Basarabiei, fiind condusa de parohul Anatolie Sarghi.

Dar ce are una cu alta, ca doar ne rugam la acelasi Dumnezeu? De unde acest orgoliu exagerat de a nu le permite credinciosilor sa se apropie de icoana Sfintei Marii? Toti suntem crestini intr-un final, de unde aceasta discriminare? Noi, locuitorii satului Costuleni, cerem ca Mitropolitul Vladimir sa-si ceara scuze public pentru iesirile nechibzuite ale preotului Cibric.

Dumitru ?acu,
Costuleni, Ungheni

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *