Actualitate

Autocamioanele grele nu vor mai trece prin Rezina pentru că vor avea un drum de ocolire

Ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari, aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, a convenit cu autorităţile publice locale şi conducerea „Lafarge Ciment” privind construcţia centurii oraşului Rezina, care să fie dată în exploatare până la finele anului viitor, scrie IPN.

Ministerul Transporturilor şi conducerea uzinei „Lafarge Ciment” vor semna un memorandum de înţelegere în acest sens, ca lucrările să înceapă cât mai urgent. „Construcţia drumului de ocolire a oraşului Rezina va soluţiona problema oamenilor din localităţile afectate de traficul de camioanele grele cu ciment. Am convenit în acest scop că vom merge pe varianta restabilirii unui drum mai vechi de la uzina de ciment pe lângă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca. În acelaşi timp, Uzina „Lafarge Ciment” urmează să construiască pe teritoriul său un sector de drum cu lungimea de circa 3 km”, a declarat ministrul Vasile Botnari după şedinţa grupului de lucru.

„Reparat conform tehnologiilor şi standardelor moderne, drumul de ocolire ar fi mai convenabil pentru investitor, fiindcă este mai scurt şi nu trece prin localităţi. În acelaşi timp, va fi soluţionată o problemă de ani de zile a locuitorilor din Rezina şi satul Ciorna, care sunt afectaţi de traficul intens de camioane grele”, a adăugat Vasile Botnari.

Cheltuielile sunt estimate la circa 67 de milioane de lei. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *