Ultima oră

Atenţie! Băuturi alcoolice contrafăcute

În primul caz oamenii legii au depistat activitatea unei grupări care au format o reţea de punere în circulaţie a coniacului „Kvint”, în sticle de 0,5 litri, cu timbrul de acciz cu semne evidente de falsificare şi alte băuturi spirtoase în sticle de 1,5 litri.

Astfel, pe traseul Chişinău-Orhei, lângă localitatea Măgdăceşti, au fost reţinuţi în flagrant doi tipi în vârstă de 24 şi respectiv 49 de ani, care vindeau unui cetăţean 120 de sticle de coniac „Kvint” de cinci stele cu volumul de 0,5 litri falsificate şi cu timbre de acciz cu semne evidente de falsificare şi 30 sticle din plastic, volumul – 1,5 litri, cu vin spumant, la preţul total de 3 500 lei . Forţele de ordine au ridicat de la comercianţi 260 sticle de 1,5 litri, cu diferite tipuri de băuturi alcoolice tari, cu semne de falsificare la un preţ total de 8000 lei.

Un alt caz de falsificare a avut loc la un bar din orăşelul Stăuceni, unde se vindeau băuturi alcoolice contrafăcute, în sticle de 1,5 litri, la preţul de 35 de lei. După ce au percheziţionat localul, oamenii legii au depistat şi ridicat 257 butelii de 1,5 litri de băuturi spirtoase (vodcă, coniac, lichior) care se comercializau cu 35 lei per sticlă. Valoarea producţiei contrafăcute se ridică la circa 9 000 lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o amendă de până la 20 000 lei, cu confiscarea mărfii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *