Timpul Local

Actrita de origine basarabeana Marcela Roibu: Trustul MediaPro m-a primit cu bratele deschise

Eleganta, talentata, seducatoarea si foarte isteata actrita Marcela Roibu, care joaca in cea de-a doua telenovela, realizata de trustul „MediaPro” – „State de Romania”, dupa filmul „Ingerasii”, a pus la picioare mii de romani. Si cum se putea altfel, daca e fiica colegului nostru drag si talentat de la TIMPUL, Nicolae Roibu?! Marcela a absolvit Scoala medie nr. 70 din Chisinau si Sectia de actorie a Scolii de Arte „V. Poleacov”.

Timp de un an a studiat la Universitatea de Stat a Artelor din RM, avandu-l ca mentor pe regretatul mare actor si regizor Veniamin Apostol. In 2000 a devenit studenta la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie din Bucuresti. Dupa o munca sisifica, Marcela a ajuns sa joace in filme alaturi de marile vedete din Romania – Florin Piersic, Gheorghe Dinica, Tora Vasilescu etc. In exclusivitate pentru TIMPUL, actrita ne-a acordat un interviu.

– Draga Marcela Roibu, cum se face ca tot ce-ti pui in gand devine realitate?

– De-a lungul timpului, am avut mai multe dezamagiri. Cu toate acestea, nu mi-am pierdut speranta ca mi se va oferi o sansa.

– Ce iti e mai aproape de suflet – teatrul sau cinematografia?

– Deocamdata fac televiziune si sunt multumita. Ma concentrez asupra a ceea ce fac, dar asta nu inseamna ca nu mi-as dori sa le incerc pe toate.

– Vreau sa-mi spui cate fete au luptat pentru rolul ce ti-a revenit tie in ultimul film. Cum ai ajuns sa joci in serialele de la „MediaPro”, in conditiile unei concurente atat de dure? Ce le-ai raspunde fetelor suparate, respinse la concursurile pentru rolurile din aceste filme, de ce ai reusit anume tu?

– Nu stiu cate fete au participat la casting, in schimb, multumesc regizorilor pentru ca m-au ales pentru acest rol si au avut incredere in mine. Le sfatuiesc pe toate fetele, indiferent de meseria pe care si-o aleg, sa nu renunte la visele lor, sa incerce pana cand sansa le va surade.

– Carui fapt datorezi aceasta ascensiune atat de rapida in cariera?

– Trustului MediaPro, care ofera posibilitati de afirmare tinerelor talente.

– Stim ca basarabenii au dificultati de adaptare in teatrul si cinematografia din Romania. Cum ai reusit sa te impui in fata unui public exigent si a unor regizori bucuresteni pretentiosi? Cum ai trecut peste toate exigentele?

– Basarabenii sunt tot romani. Chiar daca de-a lungul timpului am intalnit obstacole, trustul amintit m-a primit cu bratele deschise, nefacand diferente.

– Ai povestit in interviuri despre necazurile tinerilor actori care, deseori, renunta la meserie, mai ales cei din RM. Ce te-a facut sa nu renunti la actorie?

– Am stiut intotdeauna ca asta este ceea ce voi face. Nu ma vad facand altceva.

– Ai niste modele care te-au marcat in mod special?

– Din fericire, am intalnit pe platourile de filmare de la Buftea actori si oameni care ar putea reprezenta pentru oricine modele de viata. Si la Chisinau am cunoscut oameni de valoare, printre ei fiind Anatol Mandru, regretatul Veniamin Apostol sau Nicolai Kazmin.

– Stiu ca tatal tau s-a impotrivit mult ca sa dai la actorie. Catre ce alt domeniu ai fi mers si de ce ai ales sa fii actrita?

– La inceput, intr-adevar, tata a fost impotriva visului meu, dar ambitia si dorinta mea l-au facut sa cedeze, acordandu-mi in cele din urma increderea lui. Fapt pentru care ii multumesc.

– La aceasta etapa a carierei, indubitabil, ai ambitii mari, mai ales ca cinematografia romaneasca e pe val. Se prevede sa te implici in productii cinematografice internationale?

– Orice actor si-ar dori sa ajunga sa lucreze la productii internationale, sa castige premii la festivaluri de prestigiu, sa-i fie recunoscute munca si talentul. Nu stiu ce-mi rezerva viitorul, dar sunt optimista si voi munci in continuare pentru visele mele.

– Ce surprize ne mai pregatesti pe viitor?

– Acum filmez pentru serialul de comedie „State de Romania”, difuzat de PRO TV, care a confirmat asteptarile si s-a dovedit a fi inca o productie de succes marca MediaPro.

– Ce subiecte de maxim interes crezi ca pot fi utilizate de regizorii din Basarabia?

– Din punctul meu de vedere, filmele din RM ar trebui sa reflecte realitatea din tara. Sper ca, la un moment dat, sa am posibilitatea sa colaborez si cu regizori de la bastina.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *