Actualitate

O eclipsă inelară de Soare va avea loc săptămâna viitoare

Dacă eclipsele de Lună se produc doar în perioadele de Lună plină, eclipsele de Soare se produc doar în faza de Lună nouă. Jumătate din planetă, Lumea Nouă (cele două Americi, Australia și Noua Zeelandă) au putut observa o eclipsă de Lună produsă la 15 aprilie. Atunci când se produce o eclipsă de Lună, ea este de obicei fie precedată, fie este urmată de o eclipsă de Soare la următoarea fază de Lună nouă.

Eclipsa solară de marți va fi una inelară — care apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, și diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Astfel, din Soare se mai vede doar corona, în forma unui inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Acest eveniment astronomic se produce în contextul în care Luna se apropie de cel mai îndepărtat punct al orbitei sale în jurul Pământului, având o mărime aparentă prea mică pentru a acoperi întregul disc solar.

Majoritatea oamenilor nu vor putea urmări însă această eclipsă în întregime. Singurul loc din lume unde va putea fi văzută întreaga eclipsă este o micuță regiune din Antarctica. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *