Social

Compensatiile sociale vor fi acordate pna la sfrsitul lunii

Pana la finele lunii martie, peste 260 mii de persoane vor putea primi compensatiile sociale la plata serviciilor comunale.
Angajatii bugetari din categoriile I-VII de salarizare trebuie sa prezinte directiilor sau sectiilor teritoriale de asistenta sociala un set de documente pentru a fi inclusi in lista persoanelor care vor beneficia de compensatii la plata serviciilor de aprovizionare cu gaze, energie electrica si termica.

Setul de documente trebuie sa includa: buletinul de identitate, in original si copie, cererea de acordare a compensatiei si un certificat in care este indicata marimea salariului, a comunicat ministrul muncii, protectiei sociale si familiei, Valentina Buliga.

Alti beneficiari de compensatii, cum ar fi pensionarii si familiile defavorizate, nu trebuie sa prezinte documente suplimentare.
Listele vor fi intocmite in baza informatiilor prezentate de Casa Nationala de Asigurari Sociale si de catre directiile de asistenta sociala.

Marimea compensatiei este de 130 de lei lunar si se va acorda pentru o perioada de 5 luni (ianuarie, februarie, martie, noiembrie si decembrie 2010).

Oferirea compensatiilor a fost posibila datorita granturilor Comisiei Europeane si Departamentului pentru Cooperare Internationala a Regatului Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Dupa info-prim.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *