Astăzi 16 Iulie 2020, Joi - Ultima actualizare la 15 Iulie 2020
Abonamente

Actualitate 29 Mai 2020, ora 09:05

Trump a semnat ordinul: „Twitter, Facebook, Instagram şi YouTube exercită o putere imensă”

Marime Font

 

Preşedintele Donald Trump a semnat, joi, ordinul executiv care vizează legislaţia pin care sunt protejate companiile de social media, la câteva zile după ce Twitter a marcat două dintre postările sale referitoare la votul prin corespondenţă ca fiind potenţial false, anunţă CNN. Conform Reuters, această încercare de a interveni în media nu are şanse să treacă testul legalităţii, transmite News.ro.

Vorbind din Biroul Oval înainte de semnarea ordinului, Trump a declarat că decizia are scopul de a apăra libertatea de exprimare de unul dintre cele mai grave pericole din istoria Americii.

Loading...


Un mic grup de monopoluri social media controlează o mare parte din întreaga comunicare publică şi privată din Statele Unite, a susţinut liderul de la Casa Albă, care a afirmat că acestea au puterea de a cenzura, restricţiona, edita, ascunde,modifica orice formă de comunicare între persoane private şi audienţe publice vaste.

Trump a mai afirmat că Procurorul General William Barr va începe imediat să elaboreze proiiectul legilsativ menit să reglementeze activitatea companiilor de social media.

”Astăzi, numeroşi americani urmăresc ştirile, ţin legătura cu prietenii şi cu familia şi îşi împărtăşesc opiniile privind evenimentele curente prin intermediul social media şi al altor platforme online. În consecinţă, aceste platforme funcţionează precum un echivalent din secolul 21 al pieţei publice. Twitter, Facebook, Instagram şi YouTube exercită o putere imensă, dacă nu fără precedent de a influenţa modul în care sunt interpretate evenimentele publice, de a cenzura, şterge sau face să dispară informaţia şi de a controla ceea ce oamenii văd sau nu. Ca preşedinte, mi-am afirmat în mod clar angajamentul referitor la dezbaterea liberă şi deschisă pe internet. O astfel de dezbatere este la fel de importantă online, aşa cum este în universităţile noastre, în primării şi în casele noastre. Este esenţial pentru susţinerea democraţiei noastre”, afirmă preşedintele SUA în documentul postat pe site-ul Casei Albe.

Platformele online sunt angajate într-o cenzură selectivă care dăunează discursului nostru naţional Zeci de mii de americani au semnalat că platformele online marchează ca inadecvat conţinut care nu încalcă termenii serviciului, fac modificări neanunţate şi inexplicabile ale politicilor companiei, care au ca efect defavorizarea anumitor puncte de vedere, şterg conţinut sau conturi fără niciun fel de avertisment, afirmă Trump în ordin.

Twitter este acuzat explicit că decide în mod selectiv să plaseze un avertisment legat de anumite postări într-o manieră care reflectă în mod clar partizanat politic, afirmă Trump, referindu-se la disputa sa cu reţeaua socială, subliniind că niciodată o postare a unui politician nu a mai fost etichetată astfel.

În capitolul inititulat ”Protecţia împotriva Cenzurii online”, Trump se referă la secţiunea 230 din Communications Decency Act, precizând că politica Statelor Unite este să existe reguli de bază clare care să promoveze dezbaterea liberă şi deschisă pe internet, iar printre acestea cea mai importantă este cea care asigură imunitate în ceea ce priveşte răspunderea pentru conţinutul postat. În opinia sa, obiectul acestei imunităţi trebuie clarificat, întrucât ea nu trebuie extinsă dincolo de obiectivul de a asigura protecţie celor care pretind că furnizează utilizatorilor un forum pentru un discurs liber şi deschis, dar în realitate îşi folosesc puterea asupra unor mijloace de comunicare vitale pentru a se angaja în acţiuni menite să înăbuşe dezbaterea liberă şi deschisă, cenzurând anumite opinii.

Secţiunea referitoare la finanţarea din banii contribuabililor a platformelor online care restrâng libertatea de exprimare menţionează că şeful fiecărui departament sau agenţie va trebui să verifice costurile federale pentru publicitate şi marketing achitate platformelor online, respectiv sumele de bani achitate şi platforma online care a beneficiat de ele.

În termen de 30 de zile de la emiterea ordinului, şeful fiecărei agenţii va trebuii să prezinte un raport directorului Biroului pentru Management şi Buget.

În mai 2019, Casa Albă a lansat un instrument care să le permită americanilor să raporteze incidentele legate de cenzura online. În câteva săptămâni, Casa Albă a primit peste 16.000 de plângeri legate de cenzura practivată de platformele online sau de acţiuni împotriva utilizatorilor pe baza opiniilor politice ale acestora. Aceste plângeri vor fi transmise Departamentului de Justiţie şi Comisiei Federale pentru Comerţ, se mai arată în document.

Comisia Federală pentru Comerţ va trebui să interzică practicile incorecte, care ar putea viza inclusiv practicile entităţilor aflate sub incidenţa secţiunii 230 şi care restricţionează libertatea de exprimare.

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Horoscop 15 Iulie 2020, ora: 07:39

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Pluto din Capricorn face opozitie cu soarele, in mijlocul saptamanii, in mijlocul lunii. Un moment de maxima intensitate de lupta sau fugi, de schimba sau plangi. Esti gata de o abordare cu totul noua? Ai multe planete de partea ta, poti face progrese excelente.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Doi polițiști și un protestatar au fost răniți marți la Sofia, în timp ce protestatarii care cer demisia guvernului încercau să intre în clădirea Parlamentului, a spus poliția, potrivit AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Oameni buni, am decis sa întind o mână de ajutor, prin crearea acestei strângeri de fonduri, familiei actorului (regizorului, profesor de Arta Actorului) Vald Ciobanu sperând în acest fel să facilităm modalitățile de transmitere a banilor pentru cei aflați...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 06:11

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Rusia, care este piaţa internaţională cu cel mai rapid ritm de dezvoltare în acest domeniu, şi în alte 12 ţări, în cadrul strategiei de dezvoltare a companiei, după ce anul trecut a intrat în India, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 15 Iulie 2020, ora: 05:56

Mulți dintre cei care au mai mult de 30 de ani, au auzit și știu că „în URSS muzica era interzisă”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 05:00

Ce înseamna cand visezi sobolani? Multi oameni visează șobolani asă ca vor să capete un raspuns la întrebarea ce înseamna daca visezi șobolani. Șobolanul reprezintă o varietate de lucruri din viața reală, totul depinzând de scenariul visului. Fiecare situație...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:45

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

 Ați poftit o salată de sfeclă roșie și n-ați găsit hrean în piață? Nici nu-i de mirare, încă nu e sezonul. Nu disperați și nu aruncați sfecla! Este una dintre minunile pământului, iar o cură de câteva zile vă poate prelungi viața cu câțiva ani.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:44

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 15 Iulie 2020, ora: 00:40

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

Igor Dodon trădează interesele R. Moldova în interese personale.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:48

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

 Letea este unul dintre puținele sate deltaice în care este păstrată arhitectura tradițională. Localitatea parcă este desprinsă din poveștile copilăriei noastre. Casele au tencuială albastră și garduri vopsite cu aceeași culoare, acoperișul locuințelor este din stuf, iar...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:35

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

 Apele Dunării, care se scurg în Marea Neagră, formează cea mai mare mare și mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări precum și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele lacuri și mlaștini ale sale.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 14 Iulie 2020, ora: 12:53

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Irina Nechit: – Dragă Liviu Ioan Stoiciu (LIS), ce i se întâmplă unui scriitor după ce promite că nu va mai publica nicio carte? LIS: În cazul meu, retras – au trecut aproape trei ani de când am anunțat că nu mai public nici o carte „fiindcă n-am...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 14 Iulie 2020, ora: 12:15

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

 Ingrediente 1 ceapa 1 ardei gras 1/2 morcov 2 dovlecei tineri 300 gr ciuperci champignon 300 gr rosii pasate sare 1 lingura ulei piper negru macinat 1 foaie de dafin rozmarin uscat 2 catei de usturoi

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 11:40

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Amabasadorul Ciprului la București a fost găsit mort în locuința sa. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă în care cercetează împrejurările în care a avut loc decesul.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 11:36

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

 Medicii trag un semnal de alarmă după ce insectele au început să se înmulțească mult mai rapid din cauza temperaturii ridicate. Din ce în ce mai mulți pacienți spun că au fost mușcați sau că sunt afectați de alergii.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 14 Iulie 2020, ora: 11:31

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

 După ce a emis câteva ordine provizorii de înghețare, o instanță din Cipru a respins cererea soției lui Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, de a fi desemnată singura beneficiară a unor venituri din vânzarea unui iaht și a unei proprietăți spaniole. În timpul...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 14 Iulie 2020, ora: 10:09

Esti COOL şi dacă vorbeşti corect Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"...

Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"... Din editia print

● „să aibe” Prezentatoarea unei emisiuni despre arhitectură şi decoraţiuni interioare a spus: Trebuie să aibe două intrări. De ce nu e corect?

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 10:08

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 14 Iulie 2020, ora: 10:07

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)