Economie

Tirex Petrol are un alt proprietar

Potrivit unui comunicat de presă, tranzacția reprezintă culminarea unui efort comun care a durat mai mult de 9 luni (i.e. perioada negocierilor și perfectării actelor aferente) al vânzătorului („Mabanaft Moldova” GmbH, Elveția), cumpărătorului („EstconConstruct” SRL) și al finanțatorului, în persoana BC „Moldova Agroindbank” S.A., care a jucat un rol-cheie în procesul de intermediere și finanțare a tranzacției de achiziție cu levier financiar.

„Din perspectiva noilor acționari, obiectivele principale de evoluție a companiei cuprind: dezvoltarea dinamică a unei companii moderne, restructurarea operațiunilor companiei și prestarea serviciilor și produselor de cea mai înaltă calitate, tehnologizarea companiei, relansarea mărcii comerciale și a imaginii percepute a brandului, astfel încât „Tirex Petrol” S.A. să-și ocupe locul bine meritat printre liderii de pe piața autohtonă”, se spune în comunicat.

ÎM “Tirex Petrol” S.A. este o companie petrolieră angajată în comerțul cu ridicata și amănuntul de produse petroliere, operând stații PECO și infrastructură petrolieră asociată în Republica Moldova. După cota de piață și mărimea rețelei comerciale operate, compania este unul dintre principalii importatori și operatori de rețele de comercializare de petrol din țară, clasându-se pe locul 4 conform estimărilor ANRE.

„Tirex Petrol” S.A. are o moștenire bogată, fiind succesorul istoric al primei companii petroliere moldovenești înființă încă în 1944 ca întreprindere de stat a combustibilului din RSS Moldovenească.

Societatea comercială cu răspundere limitată „EstconConstruct” activează pe piața Republicii Moldova din 2007 în domeniul comerțului cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi , gazoși și al produselor derivate, în domeniul prestării serviciilor de transport și desfășoară alte activități comerciale secundare. Compania și-a propus achiziționarea pachetului majoritar în cadrul „Tirex Petrol” S.A. în vederea integrării pe verticală și dezvoltării consolidate a domeniilor de comerț și transport cu produse petroliere preponderent, cât și a comerțului cu amănuntul în mod corespunzător.

https://tribuna.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *