Comentariu

Tendinţe în bucătărie

În mod tradiţional, gătitul se împărţea între zona informală, a meselor de zi cu zi, şi cea formală, a meselor speciale, a cinelor elegante. Însă noile tendinţe duc gastronomia într-o nouă zonă – aceea în care oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să petreacă timp, să investească energie şi bani doar de dragul de a pregăti o mâncare bună.

Acest trend se poziţionează undeva la mijloc, între cinele formale şi mâncatul unei pizza direct din cutie. A te bucura de mâncarea pregătită din ingrediente atent selectate într-o atmosferă relaxantă este tot mai important. Conform cercetărilor internaţionale efectuate de Fiskars Homeware, prepararea alimentelor şi mâncatul sunt tot mai mult percepute drept o activitate de petrecere a timpului liber. Potrivit studiului, până la 80% din oameni sunt interesaţi de gătit, în timp ce între 28-37% sunt foarte interesaţi de această activitate. Aceştia din urmă pregătesc mâncare de cel puţin patru ori pe săptămână şi asociază gătitul cu bucurie, creativitate şi inspiraţie.

Totodată, generaţia care se ocupă de bucătărie este prima generaţie a căror mame au fost implicate în mod activ în viaţa profesională; copiii au învăţat să se descurce singuri într-un mediu dominat în mod tradiţional de mame şi nu consideră treburile casnice aparţinând doar unui gen.


Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *