Editorial

Suntem ceea ce mâncăm

Pentru a explica mai plastic acest concept, aş folosi următoarea analogie: dacă achiziţionezi un automobil de lux, mai mult ca sigur că vei avea grijă de el ca de ochii din cap. Îi vei face service-ul la timp, îi vei umple rezervorul cu nimic altceva decât benzină de cea mai bună calitate, ulei şi tot ce mai este nevoie, exact după specificaţia producătorului.

Ei bine, corpul omenesc este o maşinărie infinit mai complexă, de nepreţuit, pe care noi nu numai că o neglijăm zilnic, ci mai mult, o încărcăm cu tot felul de „gunoaie”, de parcă ar fi un tomberon, şi nu bunul nostru cel mai de preţ. Aspectul nostru fizic, starea de sănătate fizică şi mintală sunt corelate în mod direct cu modul în care ne alimentăm. „Mens sana in corpore sano” nu este doar un dicton latin, ci este o realitate. Însă pentru a avea un corp sănătos trebuie să îl hrănim cu „combustibil” de calitate, acesta fiind constituit din elemente nutritive ce sunt indispensabile unei bune funcţionări. Aceste elemente nutritive trebuie să provină din surse de o cât mai bună calitate şi să fie cât mai sănătoase pentru organism. Aceasta poate să însemne vizite mai dese în piaţă, la tarabele cu fructe şi verdeţuri, ocolirea raionului cu alimente congelate şi pline de E-uri. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *