Actualitate

STUDIU. Riscul de a contacta COVID-19 când mergeţi la cumpărături este foarte mic. Cercetător german: Nu am găsit viruşi vii pe mânere, toalete sau clanţe

Profesorul a explicat că în ultimele săptămâni echipa sa de cercetare a finalizat un studiu bazat pe sondaje și investigații în imobilele din regiunea Heinsberg. Cercetătorii au recoltat substanțe de pe clanțe și de pe blana animalelor de companie și nu au descoperit urmă de coronavirus, potrivit RTL.

Nu am găsit viruşi vii pe mânere, toalete sau clanţe
„Când am luat probe de pe mânerele de la uşă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”, a declarat profesorul, care ne asigură că mersul la cumpărături nu reprezintă un risc atât de mare, precum se crede: „Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck.

Totuși, studiul nu îndeamnă la relaxare. În continuare ne este recomandat să purtăm mască și mănuși când mergem la cumpărături, dar este bine să știm că o perioadă mai lungă de timp petrecută cu alte persoane este mai riscantă descât un shopping rapid de alimente.

„Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tuşească în palmă, apoi să atingă mânerul de la uşă şi imediat după o altă persoană să atingă mânerul şi să-şi atingă faţa”, a mai spus cercetătorul german. Astfel, Streeck consideră că există şanse mici de transmitere a coronavirusului prin contactul cu aşa-numitele suprafeţe contaminate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *