IT&C

Rusia e responsabilă pentru jumătate din atacurile informatice sponsorizate de state

Rusia este responsabilă pentru jumătate din atacurile informatice susținute de state, potrivit studiului Digital Defence Report, realizat de Microsoft.

În 69% din cazuri, hackerii care lucrează pentru Moscova au țintit instituții și organizații din SUA. Urmează Marea Britanie (19%), Canada, Coreea de Sud și Arabia Saudită. Toate aceste țări sunt aliate apropiate ale Statelor Unite.

Atacurile rusești au reprezentat 52% din total în perioada iulie 2019 – iunie 2020, potrivit Microsoft.

Hackerii de stat nu vizează, cum ne-am aștepta, infrastructura critică, cum ar fi rețelele telecom 5G sau cele energetice. În 90% din cazuri au fost vizate organizații non-profit, activiști, organizații care promovează drepturile omului și think tank-uri specializate în afaceri internaționale și securitate.

Rusia țintește și instituțiile care dezvoltă vaccinuri împotriva COVID-19
Au fost vizate, de asemenea, instituții implicate în combaterea pandemiei COVID-19, inclusiv entități implicate în dezvoltarea de vaccinuri. Cu cât boala face mai multe victime, cu atât regimul politic din statul vizat pierde mai mult capital de imagine, pe plan intern și internațional.

Tot Microsoft a anunțat, luna trecută, că grupul rusesc Strontium a atacat 200 de obiective din SUA în încercarea de a influența alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Hackerii folosesc diverse metode de atac, inclusiv unele mai puțin sofisticate, precum brute force sau phishing-ul.

Alte țări care susțin multe atacuri împotriva altor state sunt China, Iran și Coreea de Nord.

Sursa: microsoft 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *