Criza

România rămâne fără petrol

Producţia accelerată de petrol din ultimele decenii, antrenată de dezvoltarea tehnică, a solicitat din ce în ce mai mult rezervele de hidrocarburi din subsol. Astfel că specialiştii vorbesc tot mai des despre apusul petrolului aşa cum îl ştim, adică o resursă relativ ieftină şi disponibilă unui mare număr de oameni.

Ediţia din acest an a raportului BP privind resursele energetice la nivel mondial arată că rezervele dovedite de petrol ale planetei mai sunt suficiente pentru doar 45 de ani. Nici la capitolul gaze naturale omenirea nu stă prea bine, rezervele urmând să se epuizeze în 62 de ani.

În ţara noastră, era petrolului a început în anul 1857, România fiind prima ţară din lume cu o producţie de ţiţei înregistrată oficial în statisticile internaţionale, iar prima extracţie de gaze a avut loc în 1909. Astăzi, datele BP arată că România mai are rezerve de petrol care totalizează circa 0,5 miliarde de barili, ceea ce înseamnă 0,037% din totalul rezervelor mondiale. Această cantitate va fi suficientă doar pentru următorii 14 ani.

Sursa: cotidianul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *