Actualitate

Redeschiderea şcolilor în Danemarca NU A DUS la creşterea numărului de infectări, potrivit unei statistici recente

Redeschiderea parţială a şcolilor în Danemarca nu a condus la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul tinerilor elevi, a declarat joi un medic specialist în epidemiologia şi prevenţia bolilor infecţioase din cadrul Danish Serum Institute, menţionând statistici recente, potrivit Reuters.

Danemarca a fost una dintre primele ţări care au relaxat restricţiile pe 15 aprilie după o perioadă de o lună de izolare la domiciliu, permiţând elevilor de până la clasa a cincea să revină la cursuri.

”Nu a fost constatat niciun efect negativ în urma redeschiderii şcolilor ”, a declarat Peter Andersen pentru Reuters, menţionând date statistice actualizate miercuri.

Cele mai recente date nu au arătat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul infectărilor în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 an şi 19 ani în săptămânile care au urmat redeschiderii parţiale a şcolilor.

”Pe baza experienţelor preliminarii pe care le-am avut, planificarea redeschiderii s-a dovedit o soluţie prudentă”, a mai precizat Andersen.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *