Media

Polonia va găzdui noi baze militare NATO

„Alianţa Nord-Atlantică ar trebui să facă mai mult în ceea ce priveşte garanţiile de securitate pentru Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia şi să-şi avanseze resursele în est”, a declarat pentru The Times generalul Philip Breedlove, care a precizat că propunerea va fi discutată la următorul summit NATO din Marea Britanie, care va avea loc în septembrie.

Propunerea vine la câteva zile după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să răspundă prezenţei tot mai mari a NATO în Europa de Est. În acest sens, Moscova a început un ambiţios program de reînarmare în valoare de 640 de miliarde de dolari până în 2020.

„Rusia va reacţiona în mod corespunzător şi simetric faţă de apropierea NATO de graniţele sale. Rusia trebuie să-şi consolideze capacitatea militară pentru a contracara activitatea NATO în Europa de Est”, a spus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

În cadrul programului, forţele armate ruse vor fi dotate cu armament modern în proporţie de 70 la sută în următorii şase ani. Vladimir Putin a declarat că în program va fi inclusă şi flota rusească din Crimeea şi Sevastopol, regiuni care au fost anexate de către Rusia. Declaraţiile vin pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Rusia şi ţările occidentale generate de doborârea avionului malaezian în estul Ucrainei. 

Sursa: Digi24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *