Actualitate

Omoruri spontane la Nisporeni

Potrivit lui Ion Balcan, comisarul general al Comisariatului Raional de Poliție Nisporeni, ambele infracțiuni au avut loc pe data de 5 ianurie, una – la Milești și cea de a doua – la Mărinici.

Un minor de numai 13 ani, din satul Milești, se presupune că și-a omorît vecinul în vîrstă de 71 de ani cu o lovitură de topor în cap. În cel de-al doilea caz este vorba de un bărbat de 34 de ani din satul Mărinici, care se află în evidență psihiatrică. Dînsul a recunoscut polițiștilor că, după ce a consumat băuturi spirtoase, și-a omorît tatăl, aplicîndu-i cîteva lovituri cu cuțitul în regiunea pieptului.

„Ambele omoruri nu au fost premeditate, ci au fost comise în urma unor circumstanțe casnice de conflict, apărute spontan între atacatori și jertfe”, a explicat comisarul Ion Balcan. În prezent, pe cele două cazuri au fost pornite urmăriri penale și, în scurt timp de la comiterea crimelor, au fost reținuți suspecții.

De notat că în anul 2011, în raionul Nisporeni, potrivit comisarului, au fost înregistrate patru cazuri de omor. Motivul principal al acestora este nivelul sporit al sărăciei în rîndurile populației, a subliniat dînsul.

Fiind întrebat dacă noul an are semne bune, Ion Balcan a răspuns prompt: „Primele semne ale noului an s-au arătat a fi bune din punct de vedere al profesionalismului de care au dat dovadă angajaţii de poliție și deloc bune din punct de vedere al situației criminalistice în raion”.

Cu două omoruri a început anul şi la Ungheni. La Zagarancea, a fost găsită moartă în stradă o femeie în vîrstă de 52 de ani. Victima avea semne vizibile de violenţă. Potrivit poliției, primele cercetări arată că femeia a fost violată, iar infracțiunea a fost comisă chiar în noaptea de revelion.

În satul Teşcureni a fost omorît în bătaie un bărbat în vîrstă de 63 de ani, după o altercaţie cu un consătean cu mult mai tînăr, în vîrstă de 32 de ani.

Pe ambele cazuri a început urmărirea penală, presupuşii infractori au fost identificaţi.

Autor: Ina Landa
Sursa: Expresul.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *