Culinar.md

Mici secrete din bucătărie

– Clătitele nu se mai lipesc de tigaie, dacă în uleiul încins presari puţin zahăr tos. În plus, devin mai afânate, dacă adaugi puţina apă minerală în compoziţia lor.  
– Lămâile uscate îşi revin dacă sunt ţinute în apă rece şi dacă se schimbă apa de mai multe ori.
– Carnea conţine vitamine din grupa B (mai ales B1) şi PP. Cu cât carnea va fi mai grasă, cu atât conţinutul vitaminic va fi mai scăzut. Cu cât carnea va fi mai săracă în grăsimi, cu atât va avea mai multe proteine.

– Creierul are o valoare alimentară comparabilă cu cea a gălbenuşului de ou.
– Ficatul reprezintă unul dintre cele mai nutritive alimente graţie conţinutului său de proteine, fier şi vitamine B1, A, D.
– Pentru ca ouăle să nu se spargă, adăugaţi puţină sare în apa în care le fierbeţi. Dacă doriţi ca ouăle să fie cleioase, lăsaţi-le să fiarbă trei minute jumătate din momentul în care apa a dat în clocot şi peste patru minute, dacă le doriţi tari. Dacă ouăle sunt fierte la foc mic, albuşul va fi mai moale, iar gălbenuşul va fi mai tare. Dacă sunt fierte la foc mai mare, viceversa.

– Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, soluţia este să adaugi câteva felii de cartof crud pe care să le scoţi ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.
– Vei obţine o cantitate mai mare de suc de la o lămâie, dacă înainte de a o stoarce o laşi pentru câteva momente în apă caldă.
– Crema ta cu lapte s-a tăiat şi nu ştii ce să-i faci ca să se închege? Toarnă compoziţia într-o sticlă (de sticlă) şi agit-o bine până când începe să se lege din nou.
– După ce crema de tort a fost preparată, pentru a evita tăierea ei, se recomandă să se întindă cât mai repede între foile de blat.

– Pentru ca sarea să nu se umezească, adaugă câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.
– Sărează peştele cu 10 minute înainte de a-l prăji ca să eviţi sfărâmarea lui atunci când îl întorci în vasul de prăjit. De asemenea, va fi mai gustos dacă îl cufunzi în lapte înainte de a-l prăji şi de a-l da prin faină sau pesmet.

– Ungând vasul în care fierbi laptele cu puţin ulei, eviţi ca acesta să se afume. Dacă laptele a prins totuşi puţin miros de afumat, acoperă vasul cu un prosop înmuiat în apă rece. Mirosul de afumat va ieşi.
– Pâinea proaspătă se va tăia frumos în felii şi nu se va fărâmiţa, dacă foloseşti un cuţit a cărui lamă ai încălzit-o sub un jet de apă fierbinte.

 Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *