Editorial

Cum să aduci fericirea în viaţa ta

Însă, pentru a putea face faţă tuturor sarcinilor, trebuie să ai parte şi de o atitudine ceva mai pozitivă, altfel totul te va copleşi la un moment dat.

Este foarte simplu să dai sfaturi despre cum ar trebui cineva să îşi petreacă viaţa, dar cu toate acestea te gândeşti că făcând aceste lucruri nu vei avea decât de câştigat. Micile schimbări pe care doar tu le poţi face te pot ajuta să te simţi mai fericit.

Gândeşte-te întotdeauna la lucrurile bune din viaţa ta. Stai câteva minute pe zi şi scrie-le pe hârtie în loc să te gândeşti de ce vecinul are o maşină mai frumoasă decât a ta, când te poţi gândi că ai maşina pe care ţi-o poți permite, şi nu trebuie să aştepţi transportul în comun.

Zâmbeşte zilnic tuturor. Aşa cum laşi să se vadă când eşti supărat, fă la fel şi când eşti fericit. Zâmbeşte tuturor persoanelor care îţi ies în cale. Nimeni nu trebuie să ştie întotdeauna ce este în sufletul tău.

Meditează în mod regulat şi roagă-te. Indiferent de religie, rugăciunea este un lucru ce te poate face să te simţi mai bine şi să ai o atitudine pozitivă mai mult timp.

Visează cu ochii deschişi şi gândeşte-te la cum ai vrea tu să se desfăşoare viaţa ta în continuare.

Dacă vrei să începi un lucru nou, nu îl amâna. Cu cât îl începi mai repede, cu atât vei termina mai repede şi te vei simţi mai mulţumit. Aşa că începe acum, nu aştepta până mâine, pentru că s-ar putea să fie prea târziu.

Ajută oamenii din jurul tău care au nevoie de tine. Dacă vei face acte de bunătate, inima ţi se va umple de bucurie.

Ai grijă de emoţiile tale. Dacă eşti deprimat, încearcă să faci ceva care întotdeauna îţi ridică moralul. Dacă te simţi singur, sună un prieten. Dacă eşti supărat, încearcă să găseşti ceva care să te facă să râzi.

Ai încredere în propria persoană şi în calităţile tale. Gândeşte-te la munca ta, la ceea ce faci pentru familia ta, gândeşte-te la ce te face deosebit faţă de ceilalţi şi apreciază că aceste lucruri te fac unic.

Ştiu că toate aceste lucruri sună a teorie ieftină, dar trebuie să ştiţi că ele ajută şi au la bază un mare adevăr ce constă în faptul că noi trebuie să avem grijă de fericirea noastră şi nu trebuie să aşteptăm ca ea să vină de la cei din jurul nostru. Nimeni nu ştie mai bine decât noi ce anume ne poate face fericiţi.

mirabela.tanase@timpul.md 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *