IT&C

Componentele de iPhone 12 costă mai puţin de jumătate din preţul de vânzare

Inginerii serviciului japonez de reparaţii şi asamblări, Fomalhaut Techno Solutions, au luat fiecare piesă de pe iPhone 12 şi iPhone 12 Pro în parte, au căutat preţul de vânzare al acestora şi au calculat cât costă, în total, componentele noilor smartphone-uri Apple.

Componentele lui iPhone 12 costă 373 de dolari, în condiţiile în care preţurile acestuia încep de la 800 de dolari.

În cazul versiunii Pro, care se comercializează la preţuri ce încep de la 1.000 de dolari, preţul însumat al componentelor este de 406 dolari.

Diferenţele mari între costul componentelor şi preţul cu care Apple îşi vinde telefoanele, vorbesc de la sine de marja mare de profit pe care o practică gigantul american.

La fel de adevărat este că nu toată diferenţa dintre preţul de vânzare şi costul componentelor reprezintă marja de profit. Există numeroase alte cheltuieli pe care Apple le face înainte ca iPhone-urile să ajungă pe piaţă, de la R&D, la distribuţie.

Cele mai scumpe componente de pe noile iPhone-uri sunt modem-urile Qualcomm X55 5G, care costă 90 de dolari bucata, şi ecranele OLED cumpărate de la Samsung cu 70 de dolari bucata.

Chipset-ul A14 Bionic costă 40 de dolari, o unitate de memorie RAM costă 12,8 dolari, memoria flash costă 19,2 dolari, iar preţurile camerelor Sony de pe noile iPhone-uri variază între 7,4 şi 7,9 dolari bucata.

Interesant este că, deşi cea mai mare parte a procesului asamblare are loc în China, cele mai multe componente de iPhone 12 vin din Coreea de Sud, Statele Unite şi Europa.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *