Finanţe

Cel mai vechi centru comercial din Moldova a fost vândut

Prețurile solicitate pentru cele trei bunuri proprietate publică de stat se cifrează la 260 milioane de lei (peste 11 mln de euro).

La prima licitație „cu strigare” din acest an au fost vândute pachetele de acțiuni deținute de stat în compania Aeroport Catering, societatea pe acţiuni „Amelioratorul" din Taraclia și Magazinul Universal Central „UNIC" din Chișinău. Cel mai mare preț, respectiv 252 milioane de lei, a fost oferit de cumpărător pentru 85 la sută din acțiunile magazinului universal central.

La licitaţiile „cu strigare”, desfășurate la Bursa de Valori în perioada 4-8 aprilie, vor fi puse în vânzare pachetele de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni. În 12 din aceste societăți statul deține controlul, inclusiv în Barza Albă, Tutun–CTC, Magazinul Universal Central ”UNIC”, Aeroport Catering, Floare – Carpet. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse la Bursa de Valori, se estimează la peste un miliard de lei.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *