Externe

Cazul Navalnîi: Germania denunţă expulzarea unor diplomaţi şi l-a convocat pe ambasadorul rus

Cancelarul german Angela Merkel a criticat ”o expulzare nejustificată” care arată, potrivit ei, ”o faţetă suplimentară a ceea ce se întâmplă în prezent în Rusia şi care are puţin de-a face cu statul de drept”, declaraţie făcută în cursul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron.

Însuşi preşedintele francez s-a declarat ”total în linie şi solidar (cu Germania) cu privire la ceea ce se întâmplă în Rusia” şi a condamnat ”cu cea mai mare fermitate” expulzarea diplomaţilor în cauză.

Moscova a declarat vineri persona non grata diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia acuzaţi de participarea la manifestaţii în favoarea opozantului închis Aleksei Navalnîi, anunţ făcut în contextul vizitei şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, care a cerut ca această decizie să fie "reevaluată".

Berlinul a răspuns cerând ambasadorului rus să se prezinte vineri la Ministerului de Externe pentru o ”convorbire urgentă”. Diplomatului de rang înalt i s-a adus la cunoştinţă ”foarte clar” poziţia germană cu privire la aceste expulzări, a declarat pentru AFP o sursă din minister.

Ministrul de externe german Heiko Maas a condamnat, de asemenea, în termeni foarte fermi expulzarea unor diplomaţi europeni, ameninţând cu posibile represalii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *