Istorie

Pe 15 iulie în Moldova au fost tipărite primele mărci poștale

1497: A început construcția bisericii Curții domnești de la Piatra Neamț, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504). Lucrările au fost finalizate la 11 noiembrie 1498.

1858: Au fost tipărite în Moldova, primele mărci poștale. Acestea erau vestitele “Cap de bour” a căror primă emisiune cuprindea patru timbre.

1955
: 18 laureați ai Premiului Nobel semnează o declarație împotriva armelor nucleare; mai târziu declarația a fost semnată de alți 34 laureați Nobel.

1975: A avut loc primul zbor cosmic, cu primul echipaj Soiuz-Apollo din istoria cosmonauticii.

1997: Slobodan Milošević este ales președinte al RF Iugoslavia. Este învestit în funcție la 25 iulie 1997.

Pe 15 iulie s-au născut pictorul olandez Rembrandt (1606), mitropolitul Iosif Naniescu (1818) și filozoful francez Jacques Derrida (1930).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce vorbesti tu de timbre cu cap de bour ? Moldovenii habar nu au de ce pe steagul lor este capul de bour si tu vorbesti de timbre cu cap de bour ? De unde mama naibii vine capul de bour la monoveni … ? Si pe stema, unde mai pui… Or fi fost ceva tauri pe dealurile Republicii Moldova ? Maldavenilor, capul de bour vine de peste Prut, din padurile muntilor Carpati, de la Suceava, poate Bucovina, unde intemeietorul Tarii Moldovei, Bogdan, descalecatorul din Maramures, vana bouri prin padurile muntilor Carpati. Atunci Tara Moldovei era una singura si tinea de la Carpati, la Heta, la Cernauti, la Soroca, la Nistru, pana la Cetatea Alba (tot Buceacul, pana aproape de Odesa), iar in sud pana la Dunare, inclusiv Galatiul. Asta mostenire v-a lasat Stefan cel Mare, nu tara jumate, cat este astazi Rep. Moldova. Bai, maldavenilor, voi habar nu aveti, nu va cunoasteti istoria, nu va cunoasteti neamurile, voi credeti ca dusmanul vostru e neam cu voi ! Capul de bour…. credeti ca deageaba l-au pus pe stema Grigore Vieru, Aldea Teodorovici si care or mai fi fost pe acolo la 1991, de au insistat sa fie pe tricolor capul de bour ? Cap de bour. De fapt este zimbru, aceasta este denumirea corecta, zimbrul. Invatati-va istoria, mai, maldavenilor !

    1. Este bour, nu zimbru. Bourul e un animal disparut, un stramos al vacii care in trecut umbla prin paduri, diferit de zimbru, care si el a disparut din Moldova cam in acelasi timp.

  2. In primul rand r. moldova nu este in niciun caz reprezentanta Moldovei istorice, niciodata. R.Moldova este o facatura, numele ei adevarat este Badarabia. A fost o mare greseala ca le-am permis sa -si insuseasca acest nume istoric. Doar 5% din artefactele Moldovei istorice se afla in Basarabia sunt in Romania, punct. Adevarata Moldova este in Romania. Ati auzit moldoveni in Romania gen: Igor, Valer, Svetlana, Sașa, Tolea, etc., niciodata. Nu va laudati cu ce nu va apartine, sigur, puteti aminti conexiunile istorice dar numai explicand realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *