Moldova

APEL către Parlamentul Republicii Moldova

Dincolo de atacurile urâte făcute la comandă timp de un sfert de veac şi comentariile nesăbuite ale unor conducători moldoveni la adresa Uniunii Europene, SUA şi României, nici unul din şefii de stat nu a îndrăznit să treacă linia roşie, care să aducă prejudicii grave imaginii unui popor cunoscut în lume prin ospitalitatea sa şi cei 7 ani de acasă. Observăm că din decembrie 2016, tot ce înseamnă protocolul oficial, este folosit în mod discriminatoriu, nu în mod legal şi în interesul statului, ci după principiul slugă-stăpân. Este inadmisibil ca un demnitar de stat, indiferent de rang, să transfere lipsa sa de educaţie în instituţiile de bază ca Preşedinţia şi Guvernul.

Ceea ce observăm în ultimul timp în relaţiile conducerii R.Moldova cu partenerii de dezvoltare, şi în primul rând cu România, e un lanţ de abuzuri instituţionale şi de sminteală a unor demnitari, care întrec orice măsură. La urma urmei, ajutoarele vin pentru popor, nu pentru grupul restrâns de câţiva ghiftuiţi. Atât Preşedinţia, cât şi Guvernul, nu sunt firme private sau cuiburi de bădărani, ci instituţii reprezentative ale unui popor. Conform Constituţiei, R.Moldova este o republică parlamentară, iar Parlamentului îi revine misiunea să descurajeze orice forme abuzive sau mitocăneşti practicate iresponsabil de Igor Dodon sau Ion Chicu, chiar dacă sunt corigenţi la bunul simţ şi cei 7 ani de acasă.

Stimaţi colegi,

În legătură cu faptul că anumite forţe şi servicii invizibile urmăresc să deterioreze relaţiile R.Moldova cu partenerii de dezvoltare, Vă solicităm, în aceste zile cruciale pentru combaterea pandemiei, să asiguraţi buna funcţionalitate a instituţiilor de stat şi să luaţi o decizie a Parlamentului, prin care convoiul de ajutoare umanitare, oferite de poporul român, să fie primit cu onorurile de rigoare, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Considerăm că în felul acesta vom repara parţial abuzurile, lipsa de educaţie şi îngâmfarea unor demnitari de stat, cărora le este indiferentă soarta a milioane de cetăţeni şi au comanda să strice relaţiile frăţeşti dintre R.Moldova şi România, dintre Chişinău şi Washington, dintre cetăţenii moldoveni şi ţările Uniunii Europene. Asumaţi-vă răspunderea, stimaţi parlamentari!

Semnează un grup de deputaţi din Primul Parlament, Nicolae Dabija, Alecu Reniţă, Anatol Ţăranu, Alexandru Arseni, Valentin Dolganiuc, Pintilie Pârvan, Mihai Pătraş, Nicolae Misail, Ion Madan, Petru Munteanu, Nicolae Moraru, Ion Neagu, Constantin Culea, Boris Carandiuc, Gheorghe Hioară, Vlad Pascaru, Erimia Ion, Dumitru Tudoroi, Ion Palii, Tudor Macrinici, Ion Negură, Mihai Druță

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *