Sănătate

4 lucruri pe care nu le ştiai despre ceaiul verde

4 beneficii necunoscute despre ceaiul verde

1. BUN PENTRU MEMORIE

Ceaiul verde este printre puţinele băuturi care stimulează activitatea cerebrală şi previne demenţă. Consumul de ceai fierbinte dilată vasele de sânge şi ajută la îmbunătăţirea fluxului de sangre spre creier.

2. BUN PENTRU INIMA

Cardiacii trebuie să înlocuiască băuturile pe care le consumă cel mai frecvent cu ceai verde rece. Conţinutul de vitamine şi minerale esenţiale al acestuia este de mare nădejde împotriva bolilor de inima. În plus, acest ceai reduce nivelul colesterolului rău. Este printre puţinele ceaiuri care curată vasele de sânge de grăsime nesănătoasă.

3. BUN PENTRU DINŢI

Ceaiul verde fără zahăr previne formarea tartrului. Acesta este bogat în taninuri, flavonoide, fluor (substanţă pe care o conţine şi pastă de dinţi) şi antioxidanţi benefici pentru sănătatea gingiilor şi a rădăcinii dinţilor.

În plus, dacă ţii în casă pliculeţe de ceai verde, aerul din casă ta va fi mai respirabil, iar acarienii o vor lua la fugă. De asemenea, polifenolii din ceai verde şi mirosul puternic al acestuia înlătura mirosul fumul şi mirosul puternic de ţigară. Polifenolii şi catechinele care sunt prezente în ceaiul verde contribuie şi la combaterea poluării, a efectului razelor ultraviolete şi a gazelor de eşapament.

Aşadar, dincolo de faptul că acest ceai ajută în curele pentru slăbit, este excelent pentru a ţine la distanţă o serie de boli şi substanţe chimice cu care interacţionăm fără să vrem zi de zi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *