Lumea

O femeie din Ecuador, declarată decedată şi incinerată, s-a trezit pe patul de spital

Alba Mauri „a rămas inconştientă timp de trei săptămâni, iar în nebunia aceasta legată de COVID-19 (la spital) i-au confundat numele şi au declarat-o decedată”, a povestit nepotul său, Juan Carlos Ramirez, pe reţelele de socializare şi apoi a confirmat povestea pentru AFP.

Femeia, care s-a trezit joi, le-a spus medicilor numele său şi numărul de telefon al surorii sale, Aura, pentru a-i verifica identitatea.

„Medicii s-au dus acasă la mătuşa mea, (Aura) pentru verificări şi pentru a-i semnala eroarea. Încă nu ştim a cui este cenuşa pe care o avem în casă”, a explicat Juan Carlos Ramirez.

În prezent, Alba Maturi se simte bine, conform declaraţiilor nepotului, care a mai precizat că familia va solicita despăgubiri spitalului pentru preţul plătit pentru cremare şi pentru „durerea presupusei morţi”.

„Sora mea este într-un salon, în aşteptarea externării. Este un miracol. Se împlineşte o lună de când ştiam că este moartă. Iar eu am primit cenuşa unei alte persoane…”, a declarat presei sora pacientei.

Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, este şi oraşul cel mai populat şi implicit principalul focar epidemic din ţară, cu peste 22.000 de cazuri de coronavirus identificate şi peste 570 de decese puse pe seama acestei boli. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *