Ultima oră

Extrema dreaptă din Ungaria vrea să-i pună pe romi în ghetouri

 Vom forţa aceste familii să îşi părăsească locuinţele, da", a declarat vicepreşedintele partidului, europarlamentarul Csanad Szegedi. "Atunci, da, vom transporta aceste familii în tabere controlate", a adăugat el.

"În aceste tabere, va exista şansa întoarcerii la o societate civilizată. Cei care renunţă la infracţiuni, se asigură că merg la şcoală copiii lor şi participă în programe pentru lucrări publice se pot reintegra", a precizat oficialul.

"Cu siguranţă vor exista persoane care nu vor arăta nicio înbunătăţire. Ele îşi pot petrece restul vieţii în aceste tabere", a spus el.

Szegedi a respins ideea că aceste tabere, unde locuitorii vor avea nevoie de autorizaţie pentru a pleca şi unde vor fi impuse restricţii de circulaţie după ora 22.00, seamănă cu ghetourile. "Nu sunt ghetouri, sunt tabere pentru a apăra ordinea publică", a explicat el. "Nu cred că aceasta ar trebui să fie o problemă, pentru că vom pune în aplicare aceste planuri în concordanţă cu toate legile", a adăugat europarlamentarul.

Partidul Jobbik s-a concentrat pe resentimentele populaţiei faţă de cea mai mare minoritate etnică din Ungaria, romii, pentru a intra în Parlament pentru prima dată. Recent, formaţiunea a lansat campania pentru alegerile locale din 3 octombrie.

Sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *