Lumea

Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid la femeile însărcinate

Femei însărcinate au un risc crescut de a dezvolta forme severe de Covid-19, iar mulți oficiali de sănătate publică au recomandat unor femei cu profesiuni cu risc ridicat să se vaccineze chiar dacă nu există dovezi că sunt sigure pentru ele.

Săptămâna trecută, Institutele naționale americane ale Sănătății au făcut apel pentru o mai mare includere a femeilor însărcinate și femei care se află în perioada de lactație în cercetarea privind vaccinurile anti-Covid.

Bioeticieni, experți în vaccinuri și sănătatea noilor mame au susținut de ani de zile ca femeile însărcinate să fie incluse în testele inițiale a vaccinurilor împotriva pandemiei astfel încât să nu fie nevoite să aștepte până mult după ce apare unul de succes.

Cu toate acestea, femeile însărcinate au fost excluse din marile teste clinice americane folosite pentru a obține autorizarea de folosire de urgență a vaccinurilor anti-Covid.

Companiile au spus că studiile au relevat că nu sunt riscuri. La noul studiu vor participa femei însărcinate de peste 18 ani din SUA, Canada, Argentina, Brazilia, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Marea Britanie și Spania.

Femeile vor primi vaccinul în timpul săptămânilor 24-34, primind două doze la 21 de zile distanță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *