Media

Youtube aniversează astăzi 10 ani

În urmă cu un deceniu, fondatorii acestuia cumpărau domeniul și pregăteau lansarea unui serviciu care avea să fie cumpărat de Google cu peste 1,5 miliarde de dolari. Acum, 10 ani mai târziu, videoclipul e o componentă indispensabilă a Internetului, informează Agora cu referire la playtech.

De Valentine’s Day, fondatorii YouTube și-au făcut un cadou. Portalul împlinește pe 14 februarie 10 ani de când Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim au decis că vor să aducă ceva nou în online. Toți trei fondatorii au fost angajați ai PayPal.

Înainte de a lucra la PayPal, Hurley a studiat la Universitatea Indiana a Pennsylvaniei, iar Chen și Karim au studiat împreună la Universitatea Illinois din orașul Urbana. Numele domeniului, YouTube.com, a fost activat pe 14 februarie 2005, dar site-ul și primele videoclipuri aveau să fie urcate după aprilie 2005.

YouTube a venit într-o piață unde existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentați. Cu o interfață ușor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată încărca un videoclip și care să fie accesibil unui număr mare de oameni – mii, milioane și chiar miliarde.

Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicații ale Internetului.

Agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *