Internațional

Webber i-a smuls victoria lui Alonso la Silverstone

Pilotul de la Red Bull-Renault a profitat de pneurile mai puțin uzate și l-a depășit pe Alonso cu cinci tururi înaintea finalului pentru a-și trece în cont a doua victorie a sezonului.

Experiența și-a spus cuvântul la startul cursei de la Silverstone și Alonso a rămas lider după o manevră la intimidare asupra lui Webber. Spaniolul de la Ferrari s-a deplasat în dreapta pistei, pentru ca reveni rapid pe stânga blocând astfel orice intenție de atac din partea lui Webber.

Michael Schumacher a pornit și el foarte bine păstrându-și poziția a treia, în timp ce de un start extrem de bun a avut parte și Felipe Massa. Aflat într-o evidentă revenire de formă, brazilianul echipei Ferrari l-a depășit pe campionul mondial Sebastian Vettel și a urcat pe locul patru.

Alonso a plecat din primul său pole position al sezonului.
Deși a beneficiat de toată pista liberă în fața sa Alonso nu și-a construit ușor un avans consistent, în condițiile în care liderul clasamentului general a beneficiat la start de gume hard care au intrat mai greu în temperatura optimă de rulare.

Webber a schimbat primul în turul 15 și a trecut pe harduri după ce la start era ”încălțat” cu softuri, variantă de pneu care l-a ajutat pe australian să se mențină în plasa liderului.

Alonso a intrat efectuat primul pit stop un tur mai târziu rămânând pe harduri. Spaniolul a revenit pe circuit pe locul doi chiar în spatele lui Lewis Hamilton.

Echipierul de la McLaren-Mercedes nu a rezistat în fruntea cursei mai mult de trei tururi și a fost depășit de Alonso nu fără luptă însă. Alonso a atacat pe zona DRS cu aripa mobilă deschisă, însă pe frânare Hamilton a revenit și a trecut în fața fostului său coechipier. Britanicul nu a reușit să țină virajul următor pe frânare și s-a repliat în pozitia secundă înainte de a intra la boxe.

Anterior celor două intrări la boxe Massa l-a depășit pe Schumacher cu un atac incisiv la interior, iar în turul 12 din cele 52 programate sângele latin și-a spus cuvântul în duelul dintre Sergio Perez și Pastor Maldonado. Niciunul dintre cei doi nu a cedat într-un viraj larg de dreapta și până la urmă au sfârșit în decor.

Liderul Alonso a efectuat al doilea schimb în turul 38. Echipierul de la Ferrari a lăsat hardurile și a trecut pe softuri, în timp ce cu patru tururi în urmă Webber își reîmprospătase hardurile.

Pentru Webber este a doua victorie a sezonului după cea reușită la Monte-Carlo.
Mutarea avea să cântărească decisiv în economia cursei, până la final softurile lui Alonso deteriorându-se rapid, spre deosebire de Webber care a devenit din ce în ce mai rapid.

În cele din urmă Webber l-a ajuns pe Alonso și l-a depășit pe iberic fără probleme când mai erau doar patru tururi până la finalul cursei.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel, campionul mondial de la Red Bull-Renault reușind să gestioneze duelul de la distanță cu Felipe Massa.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *