Actualitate

Voronin nu plateste pentru lumina electrica?

Solicitam organelor competente sa confirme ori sa infirme faptele expuse mai jos

Ieri am primit la redactie o scrisoare care, daca faptele expuse in ea sunt adevarate, sfideaza orice limite ale bunului-simt, dar si notiunea de societate civilizata, pe care pretinde ca o construieste actuala guvernare. Chiar daca nu e semnata, o publicam, pornind de la ideea ca informatia continuta in ea este de un interes public major. Rugam, totodata, institutiile vizate sa ne spuna daca, intr-adevar, grangurii comunisti isi platesc energia electrica din banii… alegatorului.

 

Noi, un grup de lucratori ai Companiei „Union Fenosa”, anuntam populatia RM despre o frauda grosolana care nu are precedent si nu s-a intamplat in lumea contemporana, si este comisa de actualii guvernanti comunisti. De mai multi ani guvernarea comunista practica, cu Compania „Union Fenosa”, o politica de compensare a cererilor de plata reciproce. Temei pentru asa ceva servesc niste contracte trilaterale, incheiate intre Guvernul RM, Compania „Union Fenosa” si unele persoane fizice. „Afacerea” consta in faptul ca presedintele Voronin, conducerea parlamentului si a guvernului, inclusiv toti ministrii, nu platesc facturile personale pentru energia electrica consumata in conditii casnice.

Aceste facturi, de fapt, sunt compensate din contul mijloacelor Companiei „Union Fenosa”, pe care aceasta ar trebui sa le transfere la Buget. Prin aceasta schema guvernantii comunisti fura lunar Bugetul de zeci de mii de lei. Oare presedintele Voronin si toti ceilalti demnitari sunt atat de saraci, incat nu pot achita nici facturile pentru energia electrica? De ce unor tarani, muncitori, chiar pensionarilor si invalizilor, daca nu platesc la timp facturile pentru energia electrica, li se „taie” lumina, iar pentru acestia plateste guvernul?

Solicitam Procuratura Generala sa investigheze cazul si vinovatii sa fie trasi la raspundere, iar partidele politice si ziarele nominalizate sa informeze populatia despre aceasta nedreptate. Nu semnam aceasta declaratie pentru ca ne este frica si ne temem sa nu ramanem fara locuri de munca. Dupa alegeri, daca va fi nevoie, vom da explicatii si vom aduce probe organelor de drept. Cu stima si respect.

20 iulie 2009
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *