Politică

Voronin la Sngerei: NET!

Pregatirile pentru aceasta intalnire au inceput dupa un scenariu deja cunoscut: au fost evacuate din timp limuzinele din piata centrala a orasului, iar dimineata, presedintele a sosit insotit de masinile politiei si de un alai de bodyguarzi.

La Casa raionala de cultura au fost adusi, in mod organizat, mai multi cetateni din satele cu primari comunisti. Dar nu pentru a-si spune durerile si problemele, ci pentru a asculta povesti despre victoriile guvernarii comuniste din ultimii opt ani. Atunci cand cineva din sala a cerut cuvantul, moderatorii intalnirii nu i-au permis. Omul s-a ridicat in picioare, ca sa fie vazut de Voronin, dar spre mirarea lui, generalul insusi i-a ordonat de la microfon: „Saditesi!”. „Nu-mi dati voie sa vorbesc?” a insistat cetateanul de la Sangerei. „Net!” i-a raspuns Voronin. Acest „Net” ne-a amintit tuturor de un alt comunist, care la 1989 le-a raspuns moldovenilor care cereau in strada trecerea la grafia latina: „Net! Net! Net!”.
Si semnatarul acestor randuri a fost cenzurat de liderul PRCM. Vazand ca vreau sa fac niste poze, un bodyguard m-a apucat de maneca si m-a tras la o parte. Fara sa se legitimeze, mi-a cerut camera de luat vederi, a vanturat toate cadrele si le-a lichidat pe cele care nu-i erau pe plac.
Cateva zile mai tarziu, la Sangerei urma sa aiba loc un concert cu participarea Irinei Loghin si a lui Fuego, organizat de Partidul Liberal Democrat din Moldova. Desi toata lumea astepta sa-i asculte pe cunoscutii interpreti, s-a facut totul pentru a compromite spectacolul. Inainte de a incepe concertul, in piata fusese instalata o scena improvizata, care insa la un moment dat a disparut. Astfel, artistii au fost nevoiti sa evolueze… pe treptele Casei raionale de cultura. Publicul i-a aplaudat totusi cu multa dragoste, pentru ca venise sa-i asculte din indemnul inimii, nu la comanda vreunui primar comunist.

Tadeu Nagacevschi,
reporter la ziarul „Plai Sangerean”

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *