Vladislav Gribincea: PAS spunea că nu poate fi revocat un act care și-a consumat efectul, astăzi Președinta Sandu face același lucru

publicat în Actualitate pe 30 Mai 2021, 03:28

Președintele CRJM, Vladislav Gribincea a venit cu o reacție pe FB, referitoae la decretul Președintei Maia Sandu de revocare a lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău


Maia Sandu „Am anulat astăzi decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție. CSM trebuie să reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții. Curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Vladislav Gribincea: ”Acum 2 saptamani, PAS spunea ca nu poate fi revocat un act care si-a consumat efectul (in contextul revocarii lui Domnica Manole).
Astăzi Presedinta Sandu face același lucru. Revoca un decret care și-a consumat efectul. Eu am criticat dur numirea dlui Clima in funcția de Presedinte a Curții de Apel Chișinău. Deoarece nu era nici etic și nici onest. Dar numirea, odată ce a avut loc, nu mai poate fi revocată. Altfel, nu rămâne nimic din independența judecătorilor, iar fără independența acestora nu este stat de drept, pentru care militează PAS! NU poate fi făcută dreptate prin nedreptate!

Dna Președintă, nu știu cine v-a dat sfatul să emiteți acest decret. Vă îndemn să puneți serios la îndoială profesionalismul sau buna credință a acestuia! O sabotare mai bună nici nu poate exista!”