Ultima oră

Vlad Filat, candidatul PLDM la funcţia de preşedinte

Într-o emisiune la „Publika” TV, Vlad Filat a spus că aşa cum a demonstrat că a putut bine guverna ţara, va avea calităţi pentru a deveni şi un bun preşedinte. Urmează însă ca PLDM să îi acorde mandatul lui Filat pentru a candida la această funcţie. Dacă va deveni preşedinte, Filat a promis că nu va opta pentru extinderea împuternicirilor şefului statului, deoarece „acesta are suficiente împuterniciri în prezent”.

Potrivit lui Filat, după alegerile parlamentare formaţiunea sa politică va face coaliţie, dar nu cu partide de orientare comunistă.

În contextul scandalului din ultimele zile, legat de declaraţiile fostului consilier prezidenţial Sergiu Mocanu, Filat a spus că acestea îl „deranjează poate mai mult decât pe Lupu”, deoarece este vorba de declaraţii neprobate în care sunt acuzate structuri ale statului.

Vlad Filat a mai spus că speră ca păpuşile şi păpuşarii implicaţi în acest scandal să fie cunoscuţi de toţi. Întrebat dacă ţara este guvernată de mafie, Filat a spus că „Moldova este condusă de instituţiile statului”.

Sursa: DECA-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *