Actualitate

Vlad Filat a intrat DIN NOU în greva foamei

Partea apărării a menționat că deputatul Vlad Filat a luat decizia de a intra din nou în greva pe motiv că îi sunt încălcate drepturile.

”Azi încă o dată au fost încălcate drepturile lui Vlad Filat. Instanța de judecată a respins cererea ca ședințele să fie publice. Vald Filat a hotărât în semn de protest față de abuzurile din partea procurorului, dar și a judecătorilor, să declare greva foamei. Acest protest este legat și de faptul că drepturile lui sunt încălcate până în ziua de astăzi. Nu a fost lăsat să semneze un act notarial, i s-a redus timpul la plimbare și să vorbească la telefon”, a spus Popa.

Amintim că pentru prima dată, liberal-democratul Vlad Filat a intrat în greva foamei la data de 30 noiembrie. Avocații acestuia invocau tratamentul inuman și degradant la care este supus liderul PLDM, dar și în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție.

Ulterior, la mijlocul lunii decembrie, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a anunțat că fostul prim-ministru, Vlad Filat a renunțat la greva foamei.

Vlad Filat a rămas fără imunitatea parlamentară în cadrul ședinței din 15 octombrie a Parlamentului, când 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. Politicianul a fost escortat de către ofițerii CNA și reținut pentru 72 de ore, într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

realitatea.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *