Actualitate

Vitali Şişov, opozantul din Belarus, a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev

Într-un comunicat al poliției se spune că: ,, Şişov, şeful Casei belaruse în Ucraina (CBU), a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev, nu departe de casa lui".
În urma verificării poliţiştii au ridicat de la faţa locului telefonul mobil şi câteva lucruri personale ale lui Şişov.
Poliţia a pornit o anchetă pentru "crimă cu premeditare", şi urmează să investigheze toate posibilităţile, inclusiv și "o crimă deghizată ca sinucidere", s-a mai menționat în declaraţie.
Într-o dimineaţă de luni, partenera lui Şişov, a alertat poliţia după ce acesta a ieşit la alergat şi nu s-a mai întors.
"Nu a mai dat niciun semn. Am căutat în toată zona în care acesta obişnuia să alerge, dar nu am găsit nimic. Am alertat poliţia. Au venit cu câini, şi o anchetă este în curs de desfăşurare", a declarat un membru CBU.
CBU a mai spus că serviciul de localizare de pe telefonul lui Şişov a fost deconectat, iar el nu purta nicio brăţară de fitness.
Poliţia dar și mai mulţi voluntari au pornit căutări, folosind și câini, în zona în care bărbatul alerga, dar totul a fost fără rezultat.
Majoritatea belaruşilor fug din ţara lor, frecvent în Ucraina, Polonia şi Lituania, din cauza represiunilor a preşedintelui Lukaşenko.
Autoritățile din Belarus îi consideră criminali și revoluționari violenți pe protestatarii regimului Lukașenko, aceștia mai spunând că acțiunile represive ale forțelor de ordine sunt adecvate și necesare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *