Actualitate

Violonista, Alexandra Conunova riscă să se aleagă cu un dosar penal, după ce a fost depistată cu vioara Stradivarius în bagaj

Această întâmplare a avut loc pe data de 22 octombrie, când valorosul instrument muzical nedeclarat a fost depistat în bagajul artistei. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a pornit urmărirea penală pentru tentativă de contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur a declarat că: „instrumentul muzical nu a fost declarat de către pasageră, care este cetățean al Republicii Moldova. A fost depistat în cadrul controlului vamal de rutină. Prin urmare, a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de contrabandă. Potrivit materialelor dosarului, aceasta-l avea în folosință pentru activitate concertistică. Totodată, trebuie să vă comunic faptul că certificatul de evaluare al instrumentului este în proces de expertizare”.

Vioara este evaluată la suma de două milioane de euro. Stradivarius-ul este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”, fiind împrumutat, în semn de respect și apreciere pentru talentul Alexandrei Conunova, de către maestrul Cedric Berger din Elveția, relatează publicistul Gheorghe Erizanu.

Violonista Alexandra Conunova a câștigat premii internaționale la festivalurile din Hanovra, Ceaikovski din Moscova, Singapur, Londra, menționează aceeași sursă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *